miercuri, 23 ianuarie 2013

GOLANIADĂ PARLAMENTARĂ

În Parlament au fost, marţi - 22.01.2013, trei ceasuri rele. Un adevărat scandal s-a iscat între aleşii neamului din cauza celor care ţin cu dinţii de privilegii. Senatorul PNL Puiu Haşotti, ex-ministru al culturii (!!!) le-a strigat parlamentarilor nemulţumiţi să meargă să doarmă în Gara de Nord sau în parc, dacă nu vor să stea cu chirie.

"Dacă sunteţi cumva deranjaţi că afectaţi bugetul şi aveţi dreptul să o faceţi, nu vă rămâne decât un singur lucru de făcut, donaţi indemnizaţia, suma forfetară, totul. Donaţi la bugetul de stat! Nu le ridicaţi! Staţi în Gara de Nord, dormiţi acolo pe o bancă! Că poate în Gara de Nord v-or da vreun ban. Sau poate în Cişmigiu. Până unde poate ajunge demagogia?

Chiar aşa, domnule Haşotti, unde este limita, în Parlament, între demagogie şi democraţie? Limbajul dvs. este expeditiv, pe un ton golănesc, peste limita admisă de buna cuviinţă a unui distins intelectual cum vă pretindeţi.

Îmi aduc aminte cum un alt parlamentar, ajuns prim-ministru (Victor Ciorbea), ne trimitea, din acelaşi Parlament, cu acceaşi emfază golănească, la păscut. e drept, el se adresa poporului, nu aleşilor acestuia.

Şi când te gândeşti că acesta este numai începutul unui mandat de patru ani!

Vai nouă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu