sâmbătă, 19 ianuarie 2013

FALANSTERUL DE LA TRANZIT

Duminică, 20 ianuarie 2013, între orele 12:00 - 18:00, organizatorii vă așteaptă la sediul tranzit.ro din Cluj (Sámuel Brassai 5 - http://goo.gl/maps/xeS4D) pentru a doua ediție a Pieței Autonome Cluj.

Piaţa Autonomă Cluj este un eveniment la care toată lumea este invitată să își aducă surplusul de haine sau obiecte de uz casnic pentru a pune bazele unui nou tip de orânduire socio-economică, una care să nu presupună bani și profit, ci folosirea liberă a produselor bazată pe necesitatea individuală și pe solidaritate socială.

Aici se vor schimba/oferi obiecte, haine sau cunoștințe, după cum se vor putea schimba/oferi servicii prin intermediul cărora să fie ajutați cei aflați în nevoie. De asemenea, pentru oamenii nevoiași se va asigura o masă gătită după rețeta ”Hrană, nu Bombe!”, eveniment internațional menit să atragă atenția asupra faptului că mâncarea este un drept al tuturor, indiferent de statutul social, și nu un privilegiu. Toată mâncarea va fi vegană. Vor fi, de asemenea, ateliere în care se poate învăța cum să reciclăm ambalaje din plastic sau carton, transformându-le în lucruri utile. Atelierele încep la ora 13:00.

Un exercițiu necesar pentru cei care doresc să schimbe modul în care consumă și folosesc obiectele de uz casnic și nu numai. Și nu uitați, prezența banilor NU este necesară și nici binevenită 


Detalii pe Facebook

Un comentariu: